Skip to content

Marketing Automation Flow

Je kwam wellicht terecht in mijn “marketing automation prospect” systeem en kreeg graag inzicht in de flow van dit proces. Kwam je hier per ongeluk via een andere weg terecht, maar wil je het graag zelf ook eens ervaren aan de kant van de “ontvanger”, kan je hier klikken om je alsnog aan te melden.

Met de grafische voorstelling hier (klik op de afbeeldingen om ze groter te zien) proberen we je duidelijk te maken welk parcours je zal doorlopen. Het dient zowel als voorbeeld voor jou om je te laten kennismaken met een marketing automation traject aan de kant van de “prospect”. Maar ook als mijn sales funnel waarbij ik je zal proberen te overtuigen om via mij in je marketing automation te investeren. Enjoy… 😉

marketing automation flow
Klik om te vergroten.

Je krijgt dus eerst een algemene e-mail waarin wij je de mogelijkheden toelichten en je enkele klikbare opties bieden. Als je die eerste mail niet opende binnen een bepaalde tijd krijg je automatisch een reminder. Open je die ook niet dan zal het systeem mij verwittigen om na te gaan wat er misliep en eindigt voor jou (voorlopig) dit proces.
Open je die eerste mail wel (of de reminder), maar je klikt niets aan, dan krijg je na een welbepaalde tijd een standaard “9 woorden e-mail” (een klassieker in e-mail marketing) om je nog een keer aan te sporen. Lukt dat niet zal ik opnieuw worden verwittigd door het systeem en eindigt jouw proces.
Klik je wel een van de opties aan dan krijg je automatisch de desbetreffende tag mee in onze CRM database en start het respectievelijke vervolgtraject volgens jouw keuze.

Stel je koos voor optie 1 waarbij je eigenlijk eerst wat meer info wil hebben.

marketing automation info
Klik om te vergroten.

In onze CRM database krijg je de juiste “tag” mee zodat wij weten in welke fase van het proces jij nu zit. De link die je aanklikte bracht je op een relevante (hopelijk toch) web pagina met meer info over de mogelijkheden van marketing automation. Wij traceren ondertussen of en hoe vaak je deze pagina bezoekt en waar je nog allemaal terecht komt op onze website. Bezocht je de pagina maar 1 keer kort, dan wachten we even enkele dagen en sturen je vervolgens een follow up e-mailtje. Bekeek je de pagina meerdere keren (kortom je was actief op onze website) dan krijg je deze follow up mail al sneller. Daarna kom je in een vergelijkbaar traject waarin we je proberen zo ver te krijgen een van de vervolg opties te kiezen. Ben je voldoende geprikkeld om bv meer te weten te komen over het kostenplaatje? Of ben je al zo ver dat je zin hebt in een nadere kennismaking om samen na te gaan hoe wij jou kunnen helpen hiermee en voor een offerte op maat te kiezen?

Optie 2: meer weten over het kostenplaatje?

marketing automation pricing
Klik om te vergroten.

Koos je voor optie 2 dan heb je hier wel oren naar maar wil je eerst meer inzicht in het kostenplaatje hebben en zul je na je klik ook als zodanig gekwalificeerd worden in onze CRM. Je klik heeft je geleid naar onze webpagina met meer informatie over de kosten waarmee je rekening zult moeten houden als je met marketing automation aan de slag wil.
Wij traceren ook hier of en hoe vaak je deze pagina bezoekt (en waar je nog allemaal terecht komt op onze website). Bezocht je de pagina maar 1 keer kort, dan wachten we even enkele dagen en sturen je vervolgens een follow up e-mailtje. Bekeek je de pagina meerdere keren (kortom je was actief op onze website) dan krijg je deze follow up mail al sneller. Daarna kom je in een vergelijkbaar traject waarin we je proberen zo ver te krijgen een van de vervolg opties te kiezen.

 

Optie 3: je wil weten wat dit voor jou kan betekenen?

marketing automation hot lead
Klik om te vergroten.

De 3e optie is die waarbij met ons de dialoog aan wil gaan om samen na te gaan wat dit precies voor jullie kan betekenen. Met een offerte op maat als resultaat. De klik op deze optie leid je naar de webpagina waar je een afspraak met mij kan inplannen. Ik traceer natuurlijk ook hier of je een of meerdere keren deze pagina bezoekt en als je daadwerkelijk je afspraak hebt ingepland stopt hier dit volautomatische proces.
De verdere afhandeling volg ik nu zelf op en afhankelijk van de uitkomst hiervan kom je na verloop van tijd vanzelf weer terecht in een volgend automatisch proces. Hetzij bv met de tag “Cold Lead” om je om de zoveel tijd geautomatiseerd nog eens te prikkelen of je al zo ver bent om weer met ons in gesprek te gaan. Hetzij als klant om je te blijven informeren met geautomatiseerde nieuwsbrieven over de evolutie van onze diensten. Er zijn zo veel mogelijkheden om je communicatie intern en extern te automatiseren… Laten we er eens over spreken 😉

 

Maak een afspraak voor een meeting: telefonisch, online of in levende lijve 🙂