Skip to content

Wat kost Marketing Automation?

Er zijn meerdere componenten die de kost van marketing automation uitmaken : het abonnement, de opzet, lancering en het beheer

Kost abonnement

De eenvoudig te berekenen component is die van het maandelijkse of jaarlijkse abonnement op de online service van je keuze. In bijna alle gevallen, welke keuze je ook maakt qua software oplossing, wordt deze berekend in functie van de gekozen formule en in functie van het aantal contacten in je database.

In het geval van ActiveCampaign zijn er 4 opties : de lite versie, een plus versie, een pro en een zogenaamde “enterprise” versie voor als je enkele specifieke extra eisen hebt.

Het belangrijkste verschil tussen de lite versie en de andere versies is tweeledig. Ten eerste kan je in de lite versie slechts met 3 gebruikers in je organisatie ermee werken en heeft iedereen dezelfde rechten. In de andere versie kan je 25 man (of meer) in je organisatie op het systeem aansluiten met meer controle over wie wat kan en mag zien. Het tweede belangrijke verschil is dat je in de lite versie geen gebruik kan maken van hun CRM met sales automation toepassingen. Je hebt daarin wel toegang tot de diverse opties van e-mail marketing en automation zodat je een heel eind ermee kan komen. Maar je kan net iets meer met de plus & pro versies met hun CRM opties. Afhankelijk van jouw specifieke situatie zullen we je de juiste versie aanraden en wellicht kan je perfect van start gaan met de afgeslankte “lite” versie van ActiveCampaign.

Je kan met ActiveCampaign van start vanaf $9/maand. Klik hier en vervolgens op “pricing” voor hun meest actuele prijzen.

Wil je graag een vergelijking van de kosten van ActiveCampaign ten opzichte van andere mogelijke oplossingen, neem dan even contact met mij op hier en ik bezorg je snel een voor jou relevant overzicht.

Kost opzetten, lancering & beheer

De tweede belangrijke component is de kost van de uren die er in kruipen om het systeem op te zetten, te lanceren, bij te werken en te beheren. Wie gaat zich hiermee bezig houden in uw organisatie en wat kost u dat? Deze worden vaak “vergeten” of onderschat… Maar ik laat het aan u om er een realistische inschatting van te maken voor u zelf 😉

Maar je kan natuurlijk er ook voor kiezen deze taken uit te besteden aan specialisten ter zake. Wil je graag weten hoe wij je daar bij kunnen helpen?

Onze standaard opties qua prijzen

Wij bieden je drie mogelijke keuzes : je doet het zelf, je laat je bijstaan voor het opzetten en neemt het daarna zelf in handen of je laat het opzetten en geeft het beheer ervan ook uit.

DIY: Do It Yourself

Als eerste de DIY optie, oftewel “do it yourself”. Je doet het graag zelf en wil geen budget besteden aan deskundige begeleiding. Klik deze knop en ga lekker zelf aan de slag met hun gratis probeerversie en daarna betaal je hun normale abonnementskost. Maar vergeet niet je interne kost ook te berekenen 😉

Set Up & Launch

Als tweede optie is er “Set-Up & Launch” waarbij ik je help met het van start gaan op de juiste manier zodat je een vliegende start maakt zonder het langere proces van vallen en opstaan als je er zonder begeleiding aan start. Je eenmalige investering bedraagt €2.500. Dit is inclusief het eerste jaar van je abonnementskosten (ActiveCampaign Lite tot max 2500 contacts), inclusief de opzet van je eerste nieuwsbrief en een eerste automation op maat. Klik de button om je offerte op maat aan te vragen.

Managed Services

De derde optie is die van de “Managed Services” waarbij ik je niet alleen aan een vliegende start help maar ook doorlopend het beheer van het gehele systeem voor je in de gaten hou zodat jij je kan concentreren op jouw kerntaken. Deze optie start vanaf een jaarlijkse fee van €6.000. Klik de button om je offerte op maat aan te vragen.